Particuliere fotografie


Producten


Kunst
Henk ziet zijn familie/gezins/sociale fotografie als een kunstvorm. door vorm en licht te gebruiken, geeft het een ‘geschreven beeld’ van wat het is of zou kunnen zijn. Henk betrekt zijn klanten bij zijn proces te komen tot beeld dat verder gaat dan het lachende blije alleen.

Oorspronkelijkheid
Vaak horen we tijdens de kennismaking : ‘spontaan’ ‘even wat anders’ ‘goed gevoel’ ‘jezelf zijn’. De angst regeerd dat te zijn wat we niet willen, en we slaan door in het kopen van zekerheden. Het is moeilijk uit te leggen, maar oorspronkelijkheid heeft een vanzelfsprekende ontwapening van ditalles. Je moet het meemaken maar het is een soort co-productie, we zullen het samen moeten doen. Het doel van kunst is dat deze vorm van beeldcommunicatie dus blijft communiceren. Onze beelden moeten verbazen, ontwapenen, discussies oproepen, bewustworden.

Lichaamstaal
De taal die stil is maar alles laat zien hoe meer hierover wordt uitgelegd hoe minder je gaat zien. Verlegen, boos, blij, onzeker, trots, arrogant, opgelucht, vertrouwen, rust, angstig, open, verbaasd, stoer, groot, klein, onzichtbaar

Creatief Vreemd en Afwijkend
Als oorspronkelijkheid de basis kan zijn komt de rest dus vanzelf. Niet helemaal waar, zoals niets in één waarheid past. Henk denkt altijd in contrasten, en daardoor onstaat een schijnbaar tegenstrijdig beeld (zoals Frank Zappa a-symphonische muziek maakte). Het dient altijd een doel.

Belangrijk is ook dat het vreemde kan ontstaan omdat dat doel via vorm bereikt wordt, menselijke vorm. Hier zijn echt processen waarin je als klant meegevoerd wordt, want uiteindelijk moet die beleving afgedrukt worden en prijken op de muur van de beschouwer.

Stijl
Minimalisme is wel tekenend voor Henk zijn stijl, zoals ook ruimte, kleur, contrast, emotie zijn belangrijke elementen. Het is in de beelden vaak ‘iets’ dat je raakt of tot discussie beweegt.

Kennis en Kunde
Zonder kennis/gevoel voor licht houd een vak, dat over licht, gaat heel snel op. Zo ook voor een stuk techniek en laten we vooral de sociale eigenschap om te communiceren niet vergeten. Soms provocerend, soms lief, enthousiasmerend, stil.

Producten
Bij Henk van Kooten wordt met producten gewerkt, zoals je ergens gaat eten of boodschappen doen. Hierdoor wordt het duidelijk wat er te koop is en binnen welke financiele grenzen. Al is dit laatste vaak een slechte adviseur om tot beeld te komen wat als kunst in je huis komt. De ontsnapping hierin is de 10-minuten fotografie. Betaalbaar en voorspelbaar, en vaak niet door Henk zelf gefotografeerd, maar door de studio.

Exclusief
Tja natuurlijk, maar dan ook echt en wil je totale exclusiviteit, ofwel een ‘unicum’…. dan kost dat wat extra.