Nieuwe Studio, Nieuwe Naam

09-05-2017

Precies 20 jaar na de opening van onze studio in 1997, openen we nu de nieuwe studio aan de Kerkenbos 10-141 te Nijmegen . Vlakbij onze huidige studio dus. Onze huidige woon-werk studiohuis combinatie heeft na 14 jaar zijn doel bereikt. Namelijk het combineren van gezinsleven en het hebben van een studio. Het was ideaal om zo toch thuis te zijn, en aandacht voor mijn kinderen te kunnen hebben. Nu mijn jongste dochter sinds december als laatste ‘het nest’ heeft verlaten, is het tijd om zelf weer verder te gaan. In mijn passie voor het werk wil ik mezelf weer de splitsing tussen zaak en privé opleggen.

14 jaar geschiedenis

We hebben geweldige dingen meegemaakt hier in Wijchen op de Celsiusstraat. Van bekende acteurs uit Goede Tijden Slechte Tijden, tot de bekende politici als Mark Rutte, maar ook de familiefotografie als kunst, mijn primaire liefde. Mijn vele internationale reizen om les te geven, te fotograferen voor klanten etc. Mijn kinderen zien opgroeien, onze hond Snuf zien oud worden. De vriendjes, die mannen werden. Opa geworden.

Voorzitter en president geworden van het Engelse MPA (Master Photographers Association), evenals voorzitter van de jury kwalificatie van de Duitse BPP (Bund Professioneller Portraitfotografen). Gejureerd in de Europese federatie voor Engeland, België en Spanje. Ere fellowship van de Ierse Bond IPPA, en van de MPA Engeland. Mega ervaringen in grote conventies als lezingsgever in Portugal, Spanje, New York, Las Vegas, maar ook in Londen. Waar ik het begrip staande ovatie moest ondergaan, hoe ongemakkelijk kan een waardering en erkenning voelen, en je toch super trots maken op wat je bereikt.

Daarnaast ook exposities en goede doelen. Het opzetten van de Dutch School of Photography. Met Christina samen gewerkt in een enorm veranderende wereld van beeld. Tot we vorig in juni het besluit genomen hebben weer verder te gaan, en hoe; Christina is weer terug bij haar oude beroep, ik ga weer terug naar hoe ik begon… alleen in een studio. Rust en een ultieme omgeving om te kunnen creëren. Natuurlijk is Christina er altijd voor mij, en is en blijft ze een visagiste en styliste. Haar fotografie ‘ZoVrouw’ zal onderdeel van de nieuwe studio worden, waarbij ze de eventuele visagie en styling blijft doen (of een andere styliste visagiste), maar ik de fotografie zelf blijf uitvoeren. Mogelijk dat ik 1 leerling per 2 jaar ga aannemen en opleiden. Hiervoor heb ik al een opleidingsplan en zal ik voor zij die geïnteresseerd zijn nog wat schrijven doen. Het wordt een uniek opleidingsplan namelijk, het enige dat iemand opleid en als je klaar bent heb je je eigen bedrijf al opgestart. Onze studio heeft zich ook losgemaakt van het begrip fotograaf en foto’s. Ik ben allereerst een kunstenaar en vernieuwer van beeld, dit vind ik leuk. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat ik dat doe. De nieuwe naam wordt dan ook; Studio HvK Henk van Kooten.

Nieuwe dingen die gaan komen

Momenteel ontwikkel ik 2 nieuwe stijlen, welke zich dit jaar meer gaan presenteren. Het blijft nog even een verrassing. Een deel is hier wel mee bekend namelijk. Hiervoor gaan we de website ook anders inrichten d.m.v. stijl keuzes die je als klant kunt maken. Ook de nieuwe afwerkingstechnieken staan niet stil. Ik heb de keuzes in 2 systemen teruggebracht, met een optie van 4 soorten houten en 3 soorten aluminium lijsten. Hierbij heb ik gekeken naar iets wat mijn beeld het sterkst een eigen herkenbare presentatie geeft. Familie Fotografie op locatie. Meestal op een zaterdag of zondag. Erg bijzonder wat hier voor mogelijkheden zijn. Ik heb hiervoor de nieuwste grote accuflitser van Multiblitz (twee stuks). Hierdoor kan ik zelfs op locatie zonder kabels werken. Maar ook met bestaand licht mooie dingen maken is iets wat ik weer aandacht wil geven.

Bedankt

Even reclame maken voor enkele fantastische bedrijven. Ik heb er bedrijven bij gehaald om deze nieuwe weg goed te begeleiden; Charo Reklame, Prode Webdesign & Online Marketing en technische ondersteuning en vakkundige afwerking van van ’t Hoff Elektrotechniek. De studio ruimte rondwand is door Limbowand gemaakt. Om maar niet te zwijgen over ongelofelijke hulp van mijn kinderen en hun mannen, mijn schone zonen. Ze te bedanken doet eigenlijk geen recht aan wat ze voor me doen, voor me betekenen. Maar hoe moet je meer doen dan bedanken? Misschien weer een mooi fotowerk maken ?

Wanneer

We hopen op 20 mei de verhuizing te vervolmaken, en dan vanaf maandag 22 mei operationeel in de nieuwe studio (officieel per 1 juni) In oktober zal de nieuwe website klaar zijn, en ook een grote opening plaatsvinden. De nieuwe studio is van buiten niet zo aansprekend als onze huidige. Maar kom je binnen dan is het een ‘artist-place’ waar je hart sneller van gaat kloppen. Een heerlijk gevoel. De functionele studio is iets smaller maar wel dieper. De ruimte is voorzien van een rondwand en de totale oppervlakte is groter dan onze huidige studio, namelijk 360 m2.

Fotostudio Henk van Kooten
Celsiusstraat 33
6604 CV Wijchen
Nederland

Per 1 juni 2017 nieuw adres én nieuwe naam:

Studio Henk van Kooten
Kerkenbos 10-141
6546 BJ Nijmegen
Nederland

info@henkvankooten.com
www.henkvankooten.com
t +31 (0)24 324 39 50
m +31 (0)6 50 464 638

« Terug
Henk van Kooten Logo

Henk van Kooten

de kunstenaar achter de lens

Als fotografisch kunstenaar is mijn doel:

‘ik fotografeer niet wat je vraagt, maar wat je nodig hebt’

Zoals Karel Bosman (rechterhand van Willem Wilmink) ooit zei in zijn show:
‘als je het niet ziet, dan is het er ook niet’

Mijn kunst richt zich op het beeld dat ik maak van en voor mensen thuis.

Maak een afspraak

×