Foto’s voor jouw portfolio


Fotografie die nodig is

 • Een goede headshot foto van je gezicht) waarop je lacht
 • Een goede headshot van je gezicht waarop je serieus of neutraal kijkt Een foto waar je helemaal op staat, waarop je postuur duidelijk te zien is
 • Een foto waarin je het volgende aan hebt: Iets zakelijks, iets sportiefs, iets moois/ sexy Heb je een bril? Doe een foto met bril.

De fotografie

Zoals je op alle modellen en casting sites zult zien gaat het in de verschillende Categorieën vaak om een goed beeld te krijgen van de persoon die je bent. Hiervoor heb je al gauw drie soorten fotowerken nodig.

 • Gezicht
 • Half
 • Helemaal

Daarnaast ook in enkele verschillende kleding en uitstralingen. Dat betekend van casual tot zwemkleding. Bij modellenwerk willen ze graag je lijf zien, dus dan is winterkleding niet echt geschikt, al kan dat best onderdeel van je portfolio zijn. Bij acteren en dus Acteurs en Actrices, voor events en films etc is een meer karakter- gerichte fotografie geschikt. Ook zwart-wit en kleur door elkaar gebruiken.

Voorbereiding op de fotosessie

Neem minimaal drie sets kleding mee. Afhankelijk van de soort fotosessie die je hebt gekozen wordt er meer of minder gebruik van gemaakt. Maar de keuze hebben is altijd van belang. Dit geld ook voor wat je met je haar kan doen. Op modellen-dagen zorgen we altijd voor een styliste /visagiste die advies en hulp kan bieden. In deze corona-tijd zijn er echter beperkingen, en moet er meer tijd per persoon gepland worden. Je kunt voor de styling en/of visagie ook zelf iemand regelen en/of meenemen. Kijk ook op de website van bijv https://castingteam.com/nl/alle-modellen-en-people. Kijk naar de kleding, de houding en de gezichten en de uitdrukkingen. Daar kun je veel van leren.

Leeftijd

Dat is het meest besproken en natuurlijk vooral veel jonge vrouwen zijn hier het meest mee bezig. Toch is dit onterecht. Er is zeker in alle leeftijden modellenwerk.

Pakketten

Je kunt uit drie pakketten ‘fotografie voor modellen’ kiezen

 • Model-Casting Basis, € 75,00
  30 minuten fotografie, 1 kledingset, 6 beelden basis gecorrigeerd, kleur en zwartwit
 • Model-Casting Extra, € 135,00
  1 uur fotografie, 3 kledingsets, 12 beelden basis gecorrigeerd, kleur en zwartwit
 • Model-Casting Compleet € 250,00
  2 uur fotografie, onbeperkt kledingsets, 20 beelden basis gecorrigeerd

Wat je krijgt

 • De beelden zijn goed gecorrigeerd en klein beetje retouche
 • De beelden worden in een lage resolutie verstuurd, geschikt voor een goede online weergave
 • Je krijgt een eigen plek op onze website die je kunt gebruiken als link naar iedereen die je wilt
 • Je krijg alle info voor bureaus en sites die je nodig hebt om jezelf in de spotlichten te zetten
 • Ons netwerk zal je de platforms aanbieden waar je gebruik van kunt maken. Per slot van rekening moet je jezelf wel aanmelden en inschrijven.

Extra Opties

 • Een prachtig vormgegeven album in professionele druk
 • Individuele foto’s als uitvergroting, spectaculaire kwaliteit en perfect uitgewerkt, als kunst gepresenteerd

Belangrijk

Doe het vooral voor jezelf. Als het niet lukt in de wereld van model worden of in de casting, heb je in ieder geval een prachtig document van jezelf. Wij kunnen je aanbieden te helpen en zelfs je aangeven of we denken dat je een goede kans maakt, maar uiteindelijk hebben wij het niet voor het zeggen en spelen vele factoren een rol die succes of geen succes betekenen. Wij geloven dat ieder mens mooi is op zijn eigen wijze. Onvergelijkbaar en uniek. Of je nu wel of geen model of beroemdheid zult zijn of worden, uiteindelijk moet je gewoon blij zijn met jezelf.

Updaten

Heel belangrijk om te weten is dat je er niet gelijk klaar mee bent. Een goede portfolio is up-to-date. Dat betekend dat je minimaal 1 x per jaar een nieuw aantal foto’s moet toevoegen en/of oude vervangen. Update fotografie is altijd met een korting op de genoemde series met uitzondering van de Model-Casting Basis.

Uitdrukkingen en hun betekenis

 • Amateur modellen zijn modellen die bv niet veel modellenwerk doen maar meer figuratie bv op de achtergrond in een commercial, dat is dan een figurant
 • Edelfigurant is wel herkenbaar in beeld en wordt daar dan ook naar betaald
 • Professioneel model is een model dat veel gevraagd wordt voor reclame uitingen, in fotoshoots bedrijfsfilms catwalk en commercials
 • Portretrecht heeft oa te maken met een dagvergoeding. Hoe lang worden de beelden gebruikt, hoe langer het gebruik des te hoger is het afkoopbedrag (buy-out). Meestal is dit voor het gebruik van één jaar. Dat wordt van-te-voren afgesproken. Dat wil zeggen dat het model een afkoopsom krijgt in overeenstemming met de jaren van gebruik. En dit is dus bovenop het dagtarief. Ook wordt afgesproken waarvoor het gebruik is. Zoals in folders, op posters of op tv. Ieder bureau hanteert weer andere tarieven. Het Portretrecht is een uitzondering op of beperking van het auteursrecht, op grond waarvan een geportretteerde persoon zich in bepaalde gevallen kan verzetten tegen publicatie (openbaarmaking of verveelvoudiging en verspreiding) van zijn portret.
Henk van Kooten Logo

Henk van Kooten

de kunstenaar achter de lens

Als fotografisch kunstenaar is mijn doel:

‘ik fotografeer niet wat je vraagt, maar wat je nodig hebt’

Zoals Karel Bosman (rechterhand van Willem Wilmink) ooit zei in zijn show:
‘als je het niet ziet, dan is het er ook niet’

Mijn kunst richt zich op het beeld dat ik maak van en voor mensen thuis.

Maak een afspraak

×