De Verandering

12-08-2016

De Verandering (lange versie)

Het is eindelijk zover, onze plannen gaan in de eerste fase van verandering.
Wat is dat? In 1997 hebben we onze eerste studio geopend in Nijmegen. In de 6 jaren in de stad was er een spectaculaire ontwikkeling. Niet alleen werd de fotografische stijl uniek gevonden, maar het werd ook erkend in internationale fotowedstrijden en binnen professionele vakorganisaties. Zo ontving ik de allerhoogste kwalificaties, en heb meer dan 250 prijzen gewonnen.

Er gebeurde steeds meer en op een steeds grotere schaal. Televisie was er zowel regionaal als landelijk, en zelfs in de USA. De roes van het succes nam ons op een reis die anders liep dan je maar voor mogelijk kunt houden. Voor het eerst naar de USA om Michael Jackson te fotograferen….en toch liep het anders. Ik ontdekte dat er veel wordt belooft maar de risico’s blijven voor jezelf. Prima.

Ik werd gevraagd workshops te geven. Over de hele wereld reisde ik, ontmoette de meest fantastische fotografen, en maakte intense vriendschappen. Ik werd voorzitter van een Engelse Bond van vak-fotografen, de MPA. Ik werd voorzitter van de vakorganisatie in Duitsland, de BPP. Ik schreef een boek over beeldbeoordeling en jurering. Het systeem dat in Duitsland wordt toegepast is door mij ontwikkeld.

Een mooi cv dus, maar wat heeft het met mij gedaan, want er is ook een keerzijde. Groter worden, grotere plannen hebben, grotere studio, grotere opdrachten, onderwijs, reclame etc.
Nog harder werken, meer passie. Ondertussen veranderde de wereld van fotografie ook in een rap tempo. Iedereen ging lesgeven, Photoshop werd meer en meer overgenomen door multi kant-en-klaar acties van beeldbewerking.

In maart dit jaar hebben we besloten terug te gaan naar hoe het begon. Daar waar we uniek in zijn in de wereld. Dat is niet alleen Henk, maar vooral de andere manier van kijken in de wereld van mens zijn, echt zijn, puur zijn. Geen massaproduct, geen ‘tijd is tijd’ denken. Het maken wat mensen nodig hebben, meer dan waar ze om vragen. Het vertellende-familie-kunst-fotografie. Dat is onze verandering. Dus we gaan beginnen met de verkoop van ons Studio-Woon huis, en waarschijnlijk verhuizen naar Grave, het oude karaktervolle stadje. Dus veranderen is hier een nieuw avontuur. Maar wel een die echt is, en het werkt nu al. Nieuwe beelden en vormen hebben invloed op mijn werk.

Hiernaast is Christina is grotendeels gestopt met het werk in de studio. Terug in de zorg is ze nu in de Buurtzorg Beuningen begonnen. Daarnaast is ze bezig haar BIG registratie te behalen, en weer als verpleegkundige en/of manager in de zorg te werken. Ze blijft wel doorgaan met de ZoVrouw en ZoMan fotografie.

Helpen Verkopen…. Ken je iemand die onze ‘WoonWerkPand’ zou willen kopen, laat het weten. De beloning als de tip leidt tot verkoop: een gratis fotosessie. Hier de link naar Funda: klik hier de Makelaar is Driessen Makelaardij

« Terug
Henk van Kooten Logo

Henk van Kooten

de kunstenaar achter de lens

Als fotografisch kunstenaar is mijn doel:

‘ik fotografeer niet wat je vraagt, maar wat je nodig hebt’

Zoals Karel Bosman (rechterhand van Willem Wilmink) ooit zei in zijn show:
‘als je het niet ziet, dan is het er ook niet’

Mijn kunst richt zich op het beeld dat ik maak van en voor mensen thuis.

Maak een afspraak

×