Balletstudio Stella van Wanrooij

08-10-2018

Om de twee jaar staan de leerlingen van de studio op de planken van de Stadsschouwburg te Nijmegen. In een aantal voorstellingen laten de dansers en danseressen zien wat ze zo graag doen.
Het is echt een spektakel.

Dit jaar heb ik het mogen fotograferen. Ik wilde ook uit mijn normale fotografie stappen en iets doen wat ik ook super gaaf vind. Het fotograferen van Ballet. Wil je alle beelden zien… dan zul je toch even bij Stella’s Balletstudio naar binnen moeten lopen en daar door de Albums bladeren. Iedere opname moest een uitvergroting kunnen worden, was mijn uitgangspunt. De thema’s waren ‘Dancing Through Time’ en ‘Assepoester’

Werken met Licht, beweging en verhaal. Oncontroleerbare situaties. Maar als ik dat zo leuk vind… waarom doe je het dan niet vaker, wordt me telkens weer gevraagd. Tja, een eerlijk antwoord is vergelijkbaar met de vraag: waarom trouwfotografie nog nauwelijks door professionele fotografen gemaakt wordt. De tijd en aandacht om dat goed te doen wordt niet betaald. Beter gezegd: je kunt er niet van leven. En toch ga ik er weer eens voor. Bovendien heeft Stella een fantastische Balletstudio. Ik was ontroerd die dag, en die avond. Zoveel mensen, zo mooi licht, het geluid, de kleding, de training en de choreografie… alles moet samenvallen. Je moet het een keer in je leven meegemaakt hebben. Hier enkele fotowerken. Voor de rest… op naar Balletstudio Stella van Wanrooij, en wie weet zien welkaar over twee jaar op de planken van de stadsschouwburg in Nijmegen.

« Terug
Henk van Kooten Logo

Henk van Kooten

de kunstenaar achter de lens

Als fotografisch kunstenaar is mijn doel:

‘ik fotografeer niet wat je vraagt, maar wat je nodig hebt’

Zoals Karel Bosman (rechterhand van Willem Wilmink) ooit zei in zijn show:
‘als je het niet ziet, dan is het er ook niet’

Mijn kunst richt zich op het beeld dat ik maak van en voor mensen thuis.

Maak een afspraak

×