7 april 2020 : Honor Blackman (Bond Girl uit 1964) overleden

14-04-2020

Honor Blackman (Pussy Galore in James Bond 007, Goldfinger uit 1964) is overleden.
Een bericht dat zomaar voorbij komt en bij mij ineens de herinneringen uit 2004
oproepen. De Wards Dinner van 2004, de toen gecombineerde MPA (Master Photographers Association)/BIPP (British Institute of Professional Photography), destijds ook wel de BPPA (British Professional Photography Awards). Bij elkaar meer dan 5000 leden/fotografen wereldwijd.
Voor die wedstrijd heb ik uiteindelijk 92 prijzen gewonnen, met individuele foto’s.
Onder andere: de beste Internationale Trouwfoto van dat jaar, de beste Internationale Reclame foto van het jaar, en Overall International Photographer of the year. Bovendien met twee van de top drie nominaties in de beste Portretfoto van het jaar.
Een ongelofelijk succesverhaal.
De uitnodiging bij deze Gala avond aanwezig te zijn betrof uiteindelijk mijn hele gezin. En zo trokken we met mijn vrouw en vier dochters per vliegtuig naar Birmingham.
Het was ook gedurende ons drie dagen verblijf dat Eva (de jongste) jarig zou zijn.
En dat werd gevierd in alle aandacht van onze Engelse gastheren en vrouwen.
Gezien mijn succes in de BPPA Awards die werden uitgereikt (Oscar achtige beelden, maar ik niet mocht weten was de avond een spannende ‘wie zijn de winnaars’.
Tijdens een Awards Dinner werden deze prijzen uitgereikt.
Een Celebrity is dan de aangewezene om deze prijzen te overhandigen. In dit geval was dat Honor Blackman. Ex BondGirl in Goldfinger.
Gezien het feit dat ik 8x op het podium moest verschijnen zei op een gegeven momet in mijn oor: ‘are you here again’. Met de bijbehoren tee-maal kus zoals dat in Engeland gaat.
Het statige Engeland heeft een strakke organisatie, strakke lijn in erkenning en status.
En dat voel je zo een avond niet alleen, maar tot op de dag van vandaag.
Het is ook het moment geweest dat ik besloot niet meer in de wedstrijden mee te doen, maar om fotografen te begeleiden en coachen. Dat zijn systemen die we in Nederland niet kennen. Dus veel van die activiteiten zijn vooral in het buitenland.
Misschien wel mijn meest gedenkwaardige dag in mijn leven. Een erkenning door en van mijn vakgenoten.In een tijd dat MPA en BIPP zich aan elkaar verbonden, zeg aar een soort Ajax die een samenwerking met Feyenoord aangaat.
Iets dat ook maar 1 jaar heeft kunnen duren.
Daarom is die prijzen-regen van dat jaar ook wel de meest bijzondere uit de Engelse-internationale geschiedenis.
Dus dit bericht kwam wel even binnen, mooi hoor, maar ook een moment vanstilte.
Ze was bijzonder !!!!

Bijgevoegd : Honor Blackman, en de door mij gemaakte BPPA International Photographer of 2004

 

« Terug
Henk van Kooten Logo

Henk van Kooten

de kunstenaar achter de lens

Als fotografisch kunstenaar is mijn doel:

‘ik fotografeer niet wat je vraagt, maar wat je nodig hebt’

Zoals Karel Bosman (rechterhand van Willem Wilmink) ooit zei in zijn show:
‘als je het niet ziet, dan is het er ook niet’

Mijn kunst richt zich op het beeld dat ik maak van en voor mensen thuis.

Maak een afspraak

×